Cum să cumperi mereu carne proaspătă pentru mese sănătoase și echilibrate!

Cum reușim să o deosebim și mai ales, de unde să o procurăm pe cea mai bună? La aceste două întrebări vom încerca să îți răspundem în rândurile de mai jos.

După ce o bună perioadă mulți dintre români au ignorat cât de mult contează o alimentație sănătoasă și echilibrată, lucrurile au început să se schimbe în această privință. Pentru mese complete, este nevoie și de proteine de origine animală, iar aici este important să folosim carne proaspătă de bună calitate. Dar totuși, cum reușim să o deosebim și mai ales, de unde să o procurăm pe cea mai bună? La aceste două întrebări vom încerca să îți răspundem în rândurile de mai jos.

Culoarea pe care o are o bucată de carne proaspătă si suculenta

Cel mai bun indiciu pentru a ști dacă ai de a face cu carne proaspătă sau nu este culoarea acesteia. O culoare vie și naturală este un semn de prospeține. În cazul celei de vită, un roșu strălucitor este ceea ce vrei să vezi, în timp ce la cea de pui, un roz pal este nuanța prospețimii. Evident, culorile variază în funcție de metoda prin care a fost prelucrată carnea, dar și tipul acesteia.

Carnea proaspătă are adesea culori vii și naturale. Pentru carnea de vită, o culoare roșie strălucitoare indică de obicei prospețime, în timp ce o culoare maronie sau gri poate indica faptul că produsul din carne începe să se strice. La fel, carnea de pui ar trebui să aibă o culoare roz pal, iar dacă are o nuanță gri sau verde, este semn că nu mai este proaspătă. Este important să înțelegi că aceste culori sunt doar indicii generale și pot varia în funcție de tipul de carne și de metoda de prelucrare a cărnii.

Folosește-ți nasul!

Nu, nu este deloc o glumă, iar o carne proaspătă o recunoști foarte bine și după miros. Atunci când avem de a face cu bucăți proaspete, acestea un miros dulceag, sau și mai bine, nu se simte niciun fel de iz care ne deranjează. În caz că simți ceva înțepător sau un miros greu, renunță să mai cumperi, pentru că este destul de posibil ca respectiva bucată de carne să fie alterată.

Textura

Pentru a determina dacă ai sau nu de a face cu o bucată de carne proaspătă, textura își are și ea rolul ei. Atinge carnea și îți vei da ușor seama. Cea proaspătă este elastică și fermă, în schimb cealaltă lasă o urmă adâncă atunci când o presezi cu degetul, sau este și lipicioasă la atingere. De asemenea, grăsimea trebuie să fie fermă, nu granuloasă sau moale. Culoarea ei ar trebui să fie ușor gălbuie sau albă.

Nu uita de etichete

Evident, și să citești datele de pe etichete este un indiciu bun, dar dacă vei proceda după cum ți-am arătat mai sus, nu vei mai avea probleme în a identifica ușor bucățile de carne proaspătă pe care vrei să le folosești la prepararea de delicii culinare pentru tine și toată familia.

Carmangeria Moldovan, un nume sinonim cu calitatea

Atunci când ești în căutarea de carne proaspătă și nu numai, avem pentru tine un nume ușor de ținut minte, și care poate că ar merita să fie cunoscut la nivelul întregii țări. Este vorba despre Carmangeria Moldovan, locul unde prospețimea și calitatea ridicată sunt la ele acasă. Mai mult decât atât, deoarece furnizează cantități mari și de calitate, clienții vor beneficia întotdeauna de un preț deosebit de atractiv. Carmangeria Moldovan garantează că se respectă regulile stricte pentru procurarea și procesarea de carne proasptătă.

Considerată la ora actual drept una dintre cele mai importante companii de pe piaţa cărnii şi a preparatelor din carne din Cluj, a pornit din pasiunea pentru prelucrarea tradiţională a cărnii a celor doi bărbaţi ai familiei Moldovan, tatăl Ştefan şi fiul Cosmin. Societatea a fost înființată în 1994 sub numele de Cosm-Fan Carmangerie SRL și este apreciată de toată lumea la superlativ. Indiferent că vrei să cumperi de la ei carne proaspătă, mezeluri delicioase sau preparate de-a gata pentru clipele când nu ai timp să pregătești tu ceva, aici este locul unde vei găsi mereu ceea ce ai nevoie.

Date de contact:

Moldovan Carmangerie SRL

Registrul Comertului: j12/1635/1994, CIF: RO6224937

Adresa: I.L Caragiale nr.16, Cluj, Sânnicoara, Apahida

Email: delivery@cmdn.ro

Telefon: Magazin online 0747051900 (luni – vineri: 8:00 – 15:00)

Nu mai căuta în altă parte

Dacă ești din Cluj sau împrejurimi, nu mai căuta în altă parte carne proaspătă. Dar, probabil că deja știi asta, și apelezi la Carmangeria Moldovan de fiecare dată, pentru că ai avut parte de cea mai bună experiență. Preparatele tale delicioase devin de-a dreptul irezistibil de savuroase după ce folosești carne de la Carmangeria Moldovan!

Photo Fresh Salad Previous post Rețete de Salate Fresh și Sănătoase pentru Orice Ocazie
Next post Cu capsule cafea, totul este mult mai simplu și rapid!