Descopera o reteta de mousse de ciocolata cu oua de tara!
Ouale de tara provin de la gaini carora li se permite sa se plimbe in curti exterioare, in aer liber, spre deosebire de pasarile crescute industrial, ce sunt inchise in custi mici sau in curti interioare.
Puii crescuti in ferme ce le ofera acces la un stil de viata cat mai asemanator cu cel al pasarilor crescute in gospodariilor taranilor tind aiba oua cu o aroma mai bogata, ce au mai multe substante nutritive decat cele ale puiilor care sunt crescuti in captivitate. Continua sa citesti si descopera de ce ar trebui sa ai mereu in frigider oua de tara, dar si o reteta simpla si rapida de mousse de ciocolata!
Ouale de tara ofera o serie de beneficii fata de ouale obisnuite, de la pasari crescute industrial. Iata cateva dintre cele mai importante:
- Continut de nutrienti: ouale de la pasari de ferma contin mai multi nutrienti decat cele ale pasarilor crescute industrial, inclusiv vitaminele A, D si E, precum si acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru sanatatea creierului.
- Calitate superioara: ouale de crescatorie in aer liber tind sa aiba o aroma mai bogata si o textura mai cremoasa decat ouale obisnuite.
- Practici etice: Alegand oua de crescatorie in aer liber sustii un tip de agricultura mult mai etica. Puii carora li se permite sa se plimbe in voie, duca o viata normala si sa traiasca mai mult sunt mai fericiti si mai sanatosi decat cei crescuti industrial.
Acum ca stii cateva dintre beneficiile oualor de tara, iata cum le poti folosi intr-o reteta delicioasa de mousse de ciocolata. Aceasta reteta este usor de facut si necesita doar cateva ingrediente:
- 200 de grame de ciocolata neagra
- 4 oua de tara
- 1/4 cana de zahar granulat
- 1/2 cana de smantana naturala pentru prajituri
- Putina sare
Instructiuni:
- Separa albusurile si galbenusurile.
- Topeste ciocolata pe bain marie. Amesteca din cand in cand pana cand ciocolata este complet topita.
- Adauga galbenusurile peste si omogenizeaza.
- Intre timp bate albusurile cu sarea si zaharul pana devin o spuma stabila.
- Bate smantana pana spuma incepe sa se stabilizeze, dar este inca lichida.
- Incorporeaza usor frisca in amestecul de ciocolata, urmat de albusurile batute spuma.
- Toarna amestecul in boluri/ pahare si da la frigider pentru cel putin doua ore sau pana cand se fixeaza.
Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca mousse-ul tau de ciocolata iese perfect de fiecare data:
- Foloseste ciocolata de inalta calitate: cu cat ciocolata este mai buna, cu atat mousse-ul va avea un gust mai bun.
- Bateti albusurile bine: albusurile trebuie batute pana devin tari si lucioase.
- Foloseste doar oua tara: pentru a face mousse-ul de ciocolata mai delicios si mai hranitor.
Daca esti in cautarea unor oua de tara de inalta calitate, cumpara-le de la Ograda Verde. Ouale lor de la tara sunt depuse de pui fericiti si sanatosi, crescuti fara antibiotice si hormoni. Acest lucru te asigura ca ouale lor sunt bogate in nutrienti si ca au o aroma mai bogata, facandu-le perfecte pentru orice reteta care cere si oua.
Alegand ouale de tara de la ferma Ograda Verde, nu numai ca sustii un model de agricultura etica si durabila, dar ai grija si de sanatatea ta.
Nu exista o modalitate mai buna de a arata calitatea decat facand un mousse de ciocolata cu ou! Asadar, de ce sa nu incerci cu ouale de tara de la Ograda Verde si te convingi singur de diferenta?