Veste buna: Studentii pot obtine credite avantajoase pentru a-si sustine studiile, iar statul va garanta aceste imprumuturi!

[ad_1]

Guvernul, prin Ministerul Familiei, a creat două programe de sprijin pentru studenți și tinerele familii, iar în Parlament le-am dezvoltat, le-am făcut mai integratoare și țintite! Astfel, în Comisia de Muncă, la Programele #StudentInvest și #FamilyStart prin care studenții pot obține de acum credite avantajoase pentru a-și susține studiile iar tinerii pentru a-și întemeia o familie.

A fost crescută vârsta persoanelor eligibile de la 31 la 40 de ani și s-a majorat suma care poate fi contractată de la 50.000 lei la 75.000 lei. Sumele vor putea fi înapoiate în 10 ani la o dobândă foarte avantajoasă.

Statul garantează 80% din întreaga sumă contractată pentru tinerii care nu ar putea să acceseze un credit în lipsa unui salariu sau a unor garanții solide.

Programul a fost lansat în luna noiembrie 2022 și până la sfârșitul anului trecut au fost deja contractate aproape 500 de credite.

Fondul Român de Contragarantare a acordat garanții în numele și contul statului de aproximativ 18 milioane lei pentru Student Invest.

Tinerii pot să investească în:

•        Plata taxelor de studii;

•        Plata cărților, rechizitelor;

•        Costul publicării cărților sau al studiilor de specialitate;

•        Taxa de participare la manifestări științifice și concursuri, precum și cheltuielile de transport pentru deplasări;

•        Achiziționarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, aplicații informatice de specialitate;

•        Plata chiriei / locurilor de cazare în căminele studențești;

•        Parte/avans din achiziția unei locuințe;

•        Cheltuieli cu transportul pentru bursele Erasmus, în baza documentelor justificative: convenție, adeverința sau alt document care atestă înscrierea în program;

•        investigații și tratamente medicale complexe recomandate de medici în cazul studenților cu probleme de sănătate.

Comunitatea, în ansamblu, trebuie să fie conștientă că studenții care astăzi se află pe băncile facultăților reprezintă generația viitoare, căreia îi trebuie asigurat cadrul necesar pentru educație și pentru a putea să performeze la același nivel precum colegii lor din celelalte state europene.

Articolul Veste buna: Studentii pot obtine credite avantajoase pentru a-si sustine studiile, iar statul va garanta aceste imprumuturi! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Previous post Cauze si simptome in boala Alzheimer. Diagnosticarea bolii Alzheimer (P)
Next post Alegerea anvelopelor Off Road de la Vadrexim.ro pentru aventurile tale – Ce sa iei in considerare?