Turismul are de castigat: De Pasti, puteti ciocni oua rosii pe zapada la… baza partiei! In Poiana Brasov!

[ad_1]

Vești minunate pentru iubitorii muntelui și… ai sporturilor de iarnă: De Paști se va schia în Poiana Brașov.

Având în vedere condițiile meteo favorabile, municipalitatea brașoveană a luat decizia prelungirii sezonului de schi.

În prima etapă, sezonul va fi prelungit până în 17 aprilie, iar dacă starea pârtiilor va fi optimă, se va schia până în 30 aprilie.

Detalii: https://www.brasovcity.ro/ro/stiri_pe_larg/20078/

Așadar, nemeții și fascinantele pârtii întrec anotimpurile și ne cheamă la distracție!

Știați că?!

Poiana a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a acestui loc datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. Prin preajma lui 1950, stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilișoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. În 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic – Poiana-Postăvarul – pe o lungime de 2.150m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea pe care o cunoaștem astăzi.

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate (Bradul – 458 m, Kanzel – 350 m, Sulinar – 2441 m, Ruia – 540 m, Subteleferic 1 – 495m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului – 2860 m, Drumul Roșu – 3821 m, Stadion – 300 m), terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane.

 Foto: Facebook, Meteoplus

Articolul Turismul are de castigat: De Pasti, puteti ciocni oua rosii pe zapada la… baza partiei! In Poiana Brasov! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Previous post Cursanții Eurodeal au absolvit cu succes examenul de calificare în meseria de bucătar
Next post Romania, detronata de Bulgaria din prima pozitie in Uniunea Europeana la un capitol sumbru: mortalitatea infantila