Spectacol de legenda la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”

[ad_1]

PREMIERĂ: „𝓢𝓮𝓬𝓻𝓮𝓽𝓾𝓵 𝓵𝓾𝓲 𝓜𝓪𝓻𝓬𝓸 𝓟𝓸𝓵𝓸”, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Spectacolul din data de 1️8 Decembrie 2️022 este SOLD OUT!

Cea de a doua reprezentație ce va avea loc pe data de 1️4 Ianuarie 2️023 ora 1️8.00

𝓢𝓮𝓬𝓻𝓮𝓽𝓾𝓵 𝓵𝓾𝓲 𝓜𝓪𝓻𝓬𝓸 𝓟𝓸𝓵𝓸 (Le secret de Marco Polo) este o operetă în două acte și 17 tablouri, de Francis López, al cărui libret a fost scris de Raymond Vincy, premiera având loc la „Théâtre du Châtelet” în Paris la 13 decembrie 1959.

În România, opereta Secretul lui Marco Polo a fost reprezentată pentru prima oară la 4 noiembrie 1966, la Teatrul de Stat de Operetă din București.

interpreții la premiera operetei au fost Ion Dacian, Nicolae Țăranu, Anton Negoițescu, Constantin Drăghici, Valeria Rădulescu, Adriana Codreanu, Cella Tănăsescu, Bimbo Mărculescu, Toni Buiacici, Marica Munteanu, Constanța Câmpeanu, Tamara Buciuceanu, George Groner, Denise Vrancea, Gabriel Gheorghiu, Nae Roman, Silviu Gurău, Ștefan Glodariu, Iancu Groza, George Hazgan, Nicolae Cenan, Elisabeta Henția.

Cele mai reușite distribuții au fost cele în care rolul Principal a revenit, pe rând, legendarilor maeștri Ion Dacian, Ludovic Spiess și Dorin Teodorescu.

*****Marco Polo s-a născut în insula Rialto din Veneția, cam în jurul anului 1254.

Între anii 1260-1270, tatăl său, Nicolo, negustor activ și foarte întreprinzător, a făcut prima sa călătorie în Asia, stând un timp la curtea împăratului Kubilai Han.

Marco Polo a rămas pe teritoriile împăratului Kubilai mai mult de 17 ani, întorcându-se la Veneția abia în 1295 și aducând cu el în Italia multe comori și „curiozități” care la acea vreme reprezentau noutăți extraordinare pentru Europa- ca de exemplu artificiile.

„Secretul lui Marco Polo” ilustrează un episod din tinerețea călătorului venețian pe care autorii l-au împodobit cu melodii de mare frumusețe și accesibilitate și cu fantezie. Și dacă libretistul Raymond Vincy și compozitorul Francis Lopez și-au permis să-și dea frâu liber fanteziei și exagerării, acestea sunt pe deplin motivate având în vedere că ele au fost stârnite de opera tot atât de fantezistă a lui Marco Polo.

Sursa: Caietul program al premierei absolute în România din data de 04.11.1966

Muzica este compusă de Francis Lopez, în timp ce libretul  aparține lui Raymond Vincy.

Traducerea textului muzical este semnată Nicușor Constantinescu și Lucia Pascal, iar traducerea și adaptarea libretului aparțin lui Doru Mareș.

*Conducerea muzicală- Constantin Grigore/ Alexandru Ilie

*Dirijorul corului- Aurel Muraru

Din echipa artistică fac parte, de asemenea, Viorica Petrovici (costume)

Vladimir Turturica (decor)

Mălina Andrei (coregrafie)

Sorina Raluca Micșunescu (asistent regie) Andreea Toma și Monica Ștraț (asistenți coregrafie)

Regia este semnată 𝓐𝓷𝓭𝓻𝓮𝓲 𝓜𝓾𝓷𝓽𝓮𝓪𝓷𝓾

***Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile:

-www.opereta.ro

și

https://www.ticketstore.ro/…/secretul-lui-marco-polo…, cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1️, sector 3️.

Articolul Spectacol de legenda la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Previous post UNICAT IN ROMANIA: o comuna din Prahova are acum Muzeu de Arta Contemporana
Next post Poezie, poveste… Imparatia Zapezilor s-asaza pe crestele Bucegilor