Delegatie a Ministerului Agriculturii la un eveniment de talie europeana, la Paris

[ad_1]

O delegație condusă de secretarul de stat Sorin Moise a participat în perioada 3-4 noiembrie 2022 la reuniunea ministerială a Comitetului pentru Agricultură al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), desfășurată la Paris.

Potrivit informațiilor oficiale, evenimentul s-a axat pe identificarea unor soluții concrete pentru consolidarea agriculturii și a sistemelor alimentare sustenabile în contextul provocărilor actuale.

Războiul din Ucraina a fost condamnat în unanimitate și a fost apreciat sprijinul pe care statele vecine, inclusiv Romania, îl acordă în facilitarea tranzitului produselor agricole din regiune în contextul acestei crize.

Principalele tematici abordate în cadrul reuniunii au vizat:

  • Securitatea alimentară globala în contextul crizelor recente
  • Consolidarea inovației, creșterea durabilă a productivității
  • Îmbunătățirea mijloacelor de trai: noi oportunități și provocări de adaptare, atât pentru fermieri, cât și pentru politicile publice
  • Viitorul sistemelor alimentare – reziliența pe termen lung

În calitate de țară în curs de aderare la OCDE, secretarul de stat și-a exprimat aprecierea pentru oportunitatea de a împărtăși perspectiva României în cadrul evenimentului. În contextul majorării costurilor de producție, din cauza creșterii prețurilor la inputuri și energie, a fost subliniată necesitatea identificării unor soluții bazate pe cooperare strânsă la nivel global, astfel încât sistemele agricole să poată asigura securitatea alimentară și bunăstarea zonelor rurale. Lanțurile scurte de aprovizionare, produsele locale, investițiile în atragerea tinerilor fermieri și în dezvoltarea fermelor de familie, formarea adaptată la nevoie actuale ale sectorului, cercetarea, inovarea, infrastructura digitală au reprezentat câteva dintre soluțiile prezentate.

Alături de secretarul de stat Sorin Moise, s-au aflat secretarul de stat din cadrul MAE, Luca Niculescu, oficiali din cadrul Ambasadei României din Franța, precum și experți din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Articolul Delegatie a Ministerului Agriculturii la un eveniment de talie europeana, la Paris apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Previous post Tinerii pot accesa creditele din programele Ministerului Familiei: Student Invest si Family Start
Next post A.S.F. a autorizat prima platforma de crowdfunding din Romania