Cum să alegi între un freelancer sau o agenție web

Prima decizie critică pe care trebuie să o iei atunci când începe un proiect web este dacă să angajezi un freelancer sau o agenție web.

A face alegerea corectă nu este o decizie simplă. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți evalua pentru a ajunge la soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor și obiectivelor dvs.

Nu există nicio îndoială că, fie că te decizi să mergi cu un freelancer sau cu o agenție web, s-ar putea să găsești oameni cu înaltă calificare care pot livra produse bine realizate.

Cu toate acestea, dimensiunea și obiectivul proiectului dvs., inclusiv cât timp doriți să vă dedicați acestuia, sunt toți factori valoroși care intervin în alegerea corectă.

Prin urmare, să luăm în considerare avantajele și dezavantajele angajării unui freelancer sau a unei agenții de web design.

reelancer vs. Agenție: Abordarea proiectului

Fiecare proiect de succes începe prin a pune baze solide. Ceea ce așteptați de la produsul final trebuie să fie clar definit încă de la început.

Atunci când este cazul, proiectul poate progresa eficient în direcția corectă, cu viteză maximă, și veți evita dezamăgirile și pierderea inutil de timp și bani.

Cu toate acestea, determinarea modului în care un produs web ar trebui să funcționeze pentru a-ți atinge obiectivul final poate fi o provocare pentru mulți, iar modul în care o agenție web design sau un freelancer te va sprijini în această fază este diferit.

De exemplu, AllmaDesign utilizează cele mai noi tehnoligii pentru creare site de prezentare. Procesul implică analiza modelului dvs. de afaceri, principalele obiective și posibilele dezvoltări viitoare.

Acest lucru necesită un brainstorming considerabil din partea unei echipe de specialiști care va defini ce tip de produs va servi cel mai bine afacerii dvs. și va obține rezultatele anticipate.

În angajarea unui freelancer, tu ești cel care definește toate detaliile proiectului. Un freelancer poate da niște idei, dar neavând o echipă de suport care să facă brainstorming împreună, se va baza în principal pe directivele tale.

Prin urmare, cel mai bine este să aveți o imagine clară în minte a ceea ce doriți, în caz contrar, orice modificare sau ajustare a proiectului dumneavoastră va încetini procesul de producție și va crește costurile.

Ce abilități necesită proiectul tău?

Vă va ajuta dacă vă gândiți la ce abilități va necesita proiectul dumneavoastră înainte de a lua o decizie.

După cum am menționat anterior, atât o agenție web, cât și un freelancer pot fi la fel de calificați și pot oferi produse de cea mai bună calitate. Cu toate acestea, de obicei, un freelancer este calificat într-un anumit domeniu, în timp ce o agenție web are experiență în mai multe domenii.

Dacă pur și simplu aveți nevoie de creare magazine online  pentru compania dvs. cu unicul obiectiv de a prezenta compania publicului dvs. si de a atrage mai mulți clienți, atunci fie un freelancer, fie o agenție web poate funcționa bine pentru dvs.

Probabil că nu veți găsi un freelancer care să aibă toată expertiza necesară pentru a gestiona fiecare fază a proiectului dumneavoastră. Prin urmare, pentru a aborda proiecte mari, o agenție web ar fi soluția mai bună.

De exemplu, la AllmaDesign, avem o echipă de experți printre care veți găsi toate abilitățile necesare pentru a dezvolta orice proiect aveți în vedere.

Indiferent dacă aveți nevoie să creați un site web simplu, un magazine online sau pentru servicii de optimizare SEO, ne putem ocupa de toate.

Acest lucru vă va oferi avantajul de a avea de-a face cu o echipă unificată care colaborează împreună pentru dvs., în loc să aveți mai mulți freelanceri care lucrează independent la proiectul dvs. Acest lucru duce la o altă diferență semnificativă între lucrul cu un freelancer față de o agenție web.

Cine va fi responsabil de proiectul tău?

Un lucru de care vrei să te asiguri este că proiectul tău avansează rapid și este livrat la timp. Acest lucru necesită o bună organizare, planificare și abilități excelente de rezolvare a problemelor.

La AllmaDesign, de exemplu, dacă apare o problemă, ne asigurăm că aceasta este abordată și rezolvată cu promptitudine, astfel încât să livrezăm produsul final până la termenul limită. La fiecare pas al proiectului, clientuluii se va prezenta ceea ce a fost realizat. Prin urmare, rolul clientului este de a aproba munca și de a-și împărtăși feedback-ul.

Pe de altă parte, dacă decizi să angajezi un grup de freelanceri, trebuie să fii pregătit să fii supraveghetorul proiectului. Sunteți responsabil să coordonați munca diferiților freelanceri și să vă asigurați că aceștia comunică între ei.

Deoarece freelancerii lucrează adesea de la distanță și, eventual, în diferite fusuri orare, a-i face să lucreze în echipă este o provocare și necesită timp. Cel mai probabil, proiectul tău își va depăși termenul limită, mai ales atunci când apar probleme provocatoare.

Alte considerații importante atunci când decideți între un freelancer și o agenție web

Iată câteva considerații mai importante care vă pot ajuta să decideți dacă aveți nevoie de un freelancer sau de o agenție de web design pentru startup-ul dvs.

Fiabilitate:

Când ai de-a face cu un freelancer, trebuie să fii pregătit să faci față evenimentelor neașteptate. În caz de boală, urgență sau alte evenimente neprevăzute, este posibil ca aceștia să nu poată lucra la proiectul tău pentru o perioadă de timp și s-ar putea să te trezești blocat.

O agenție web, pe de altă parte, se bazează pe o echipă de experți și dacă un membru al echipei se confruntă cu probleme neașteptate și nu poate lucra la proiectul dvs., există altcineva disponibil să se ocupe de sarcinile sale. Prin urmare, o agenție web este în cea mai bună poziție pentru a vă livra proiectul la timp, indiferent de situație.

Testare:

Un aspect esențial al proiectului dumneavoastră este să vă asigurați că funcționează bine pe mai multe dispozitive și sisteme de operare.

O agenție web este echipată să efectueze orice testare pe orice dispozitiv și mai multe sisteme de operare pentru a se asigura că produsul final funcționează bine pentru fiecare utilizator.

Un freelancer, desigur, poate avea la dispoziție unul sau doar câteva dispozitive și sisteme de operare diferite. Deci, atunci când angajezi un freelancer, majoritatea testării vor fi pe umerii tăi.

Cheltuieli:

Freelancerii sunt cunoscuți a fi mai puțin scumpi decât agențiile web și acest lucru are sens, deoarece nu au toate cheltuielile generale pe care le are o companie tipică.

Totuși, trebuie să iei în considerare că dacă ai nevoie de mai mult de un freelancer, costurile pot scăpa rapid de sub control. Acest lucru este valabil mai ales dacă domeniul de aplicare al proiectului nu este complet clar de la bun început și trebuie să faceți ajustări sau să îl reparați pe parcurs.

În plus, așa cum am menționat anterior, angajamentul tău de timp va fi mult mai mult să lucrezi cu liber profesioniști. Va trebui să vă folosiți timpul pentru a vă ocupa de proiectul web, în ​​loc să vă concentrați pe afacerea dvs.

Ce vei alege?

Indiferent dacă decizi să angajezi un freelancer sau o agenție web, s-ar putea să ajungi cu un produs de înaltă calitate. Cu toate acestea, călătoria pentru a ajunge la destinația finală poate fi fie lină, fie accidentată, în funcție de soluția pe care o alegeți.

În general, dacă proiectul tău este ceva mai mult decât un simplu site web de prezentare sau blog, o agenție web este cel mai probabil cea mai înțeleaptă decizie.

Acesta va oferi tot sprijinul de care aveți nevoie – de la planificare până la dezvoltare. Cel mai important, veți avea de-a face cu o singură echipă unificată angajată să vă livreze produsul la timp și conform calității așteptate.

Dacă încă sunteți nehotărât cu privire la soluția care este mai bună pentru dvs., contactați-ne astăzi și vă vom explica în detaliu cum lucrăm și ce putem face pentru afacerea dvs.

Previous post Ghid Detaliat pentru Crearea unui Site de Prezentare Efectiv
Next post Sfaturi pentru a alege o agenție SEO de încredere